понеділок, 2 серпня 2021 р.

           Книги - ювіляри 2021

Навіть якщо ви ніколи не читали про пригоди Аліси, ви напевно знайомі з цією історією хоча б в загальних рисах, адже казка лягла в основу безлічі фільмів, серіалів, мультфільмів, комп'ютерних ігор і навіть коміксів. Але що ви знаєте про автора самої дивовижною і повної прихованих загадок дитячої книги? На честь 150 річчя видання «Аліса в країні чудес» Льюїса Керрола, ми зібрали найцікавіші та найдивніші факти про цього екстравагантного письменника.

 Його справжнє ім'я – Чарльз Лютвідж Доджсон. Однак, за порадою видавця, автор вирішив використовувати псевдонім. Щоб створити нове літературне ім'я, він спочатку переклав Чарльз Доджсон на латинь, а отримані імена Карл і Людвік замінив іншими англійськими аналогами –Керрол і Льюїс. Таким чином, «Льюїс Керрол» - це пряме відсилання на справжнє ім’я письменника.

 «Аліса в країні див» і «Аліса в Задзеркаллі» – дві дуже різні книги, які об'єднує головна героїня. Однак на написання цих казок Керрола надихали зовсім різні Аліси. Якщо в першій книзі прототипом героїні була Аліса Лідделл – дочка колеги і приятеля автора, то на другу частину автора надихнула його п'ятирічна кузина Аліса.

 Незважаючи на те, що всесвітню популярність автору принесли його книги про пригоди Аліси, головним творінням свого життя Керрол вважав роман «Сільві і Бруно».



Немає коментарів:

Дописати коментар